Waarom doen we dit?

Wij vinden het leuk om te onderzoeken hoe je met je spaargeld rendement kunt realiseren en ondertussen kunt bijdragen aan een betere wereld. We willen vooral geen onnodige risico’s lopen of zonder dat we het weten beleggen in iets waar we niet achter staan.

De kennis die wij hebben opgedaan delen we graag. Wil je bijvoorbeeld bijdragen aan de energietransitie? Geen fast fashion in je kledingkast en dus liever ook niet in je beleggingsportefeuille? Of wil je met je beleggingen het verlies van biodiversiteit tegen gaan? En gaat duurzaam beleggen ten koste van je financiële rendement? Al deze onderwerpen zullen aan bod komen.

En we horen daarnaast graag wat andere Groenzoekers tegenkomen in hun zoektocht!

Bram:

‘Duurzaam beleggen is een onderwerp waar ik veel over lees en onderzoek naar doe. Die kennis deel ik graag met anderen. Daarnaast hoop ik in contact te komen met andere Groenzoekers en elkaar door kennisdeling en discussies wijzer te maken op het gebied van duurzaam beleggen.’ 

Yvonne:

‘In de professionele beleggingswereld gebeurt superveel als het gaat om duurzaam beleggen. Mijn kennis daarvan helpt me enorm bij het maken van mijn eigen beleggingsbeslissingen. Ik hoop hiermee ook andere Groenzoekers te inspireren of helpen bij het samenstellen van een eigen beleggingsportefeuille.’ 

Voor de volledigheid willen we benadrukken dat Groenzoekers.nl onafhankelijk is en op geen enkele manier verbonden is aan onze werkgevers of andere (commerciële) organisaties. In ons dagelijks werk houden we ons niet bezig met beleggingsbeslissingen of het beheren van beleggingen, onze artikelen zijn dan ook niet bedoeld als advies.