Geef Kudo’s met crypto

De relatief nieuwe Brave internetbrowser is gemaakt om de privacy van de gebruikers te beschermen: jouw data blijft bij jou en wordt niet verkocht. Daarnaast is deze browser razendsnel en superzuinig.

Het leukste aan Brave: het stelt je in staat om tokens (de cryptocurrency BAT – Basic Attention Token) te verdienen door privacy-vriendelijke advertenties te bekijken en deze tokens te doneren aan websites waarvan je de content waardeert.

Ik (Bram) heb Brave nu een paar dagen (vandaag = 9 dec 2020) en vooralsnog bevalt het erg goed. Je kunt zelf bepalen hoevaak je een advertentievoorstel krijgt en of je er op klikt. Als je er op klikt krijg je een klein beetje van de cryptocurrency BAT (centenwerk). Deze BATs kun je verkopen, of je kunt ze tijdens het surfen doneren aan de producent van content die je waardeert (een webpagina). Een content-producent die BATs ontvangt kan deze vervolgens ook weer verkopen of doneren.

Het feit dat alle advertenties privacy-vriendelijk zijn en je deze zelf kunt managen zorgt ervoor dat ik vaker op de advertenties klik. Ook het model waarbij je de (kleine) beloning kunt doneren aan goede content spreekt me aan. Ik hoop dat Brave door nog veel meer mensen gebruikt zal gaan worden, de teller staat nu op zo’n 15 miljoen. Groenzoekers is in elk geval onderdeel van dit ecosysteem!